Hypnose en regressie

 

Er zijn soms van die momenten waarop je helemaal opgaat in wat je ziet of doet:

je rijdt auto en ineens besef je: ik ben hier al!
Je leest een spannend boek en merkt niets meer van de wereld om je heen.
Je gaat zo op in die spannende film dat je niet merkt, dat er iemand naast je is komen zitten.

 

Op dit soort momenten ben je in trance, je raakt even het besef van tijd en omgeving kwijt. Wanneer iemand anders deze staat van zijn bij je oproept, heet dat hypnose.

 

We gebruiken een heel klein gedeelte van ons bewustzijn in het dagelijkse leven.

Ervaringen, die je niet direct nodig hebt of die te pijnlijk zijn om te herinneren, worden opgeslagen in het onderbewuste. Op die manier lijkt het alsof ze er niet meer zijn en kun je doorgaan met leven. Helaas blijkt dat niet zo makkelijk te werken. Je voelt je verdrietig (angstig, boos etc.) en weet niet waarom. Of je weet het wel, maar je weet niet hoe je ermee om kunt gaan. De pijnlijke, vervelende ervaringen die zijn opgeslagen in het onderbewuste, blijken op de achtergrond toch aanwezig te zijn. 

 

Met behulp van een hypnotherapeut ga je contact maken met dit onderbewuste. In hypnose helpt de therapeut je op zoek te gaan naar de oorzaken van je klacht of probleem (het "hoe" en "waarom"). Het verdriet (angst, boosheid etc.) wordt gevoeld en verwerkt en je gaat begrijpen waarom je deze gevoelens hebt gehad (inzichten). Dit heet regressie.

 

Hypnotherapie is géén toneelhypnose. Bij hypnotherapie wordt gebruikgemaakt van ontspanning en gerichte aandacht en je maakt de sessie gewoon mee.

 

 

In hypnose kun je eerlijk voelen wie je bent, wat je echt wilt en wat je nodig hebt. Zodat je kunt zijn wie je bent.

Colofon

Praktijkadres:
Johanna Naberstraat 8

4003 ZX Tiel

06-30709367

 

praktijkbarbarameijer@gmail.com

www.detherapeute.nl

 

Aangesloten bij:

NBVH, nr. 06071

RBCZ, nr. 113132

AGB-code 90.036480

KvK 30269248